rechtsboven.png

 

voorzieningen

Rhenendael beschikt over een aantal voorzieningen waarvan u als bewoner vrij gebruik kunt maken. Deze worden bekostigd uit de maandelijkse bijdrage van de bewoners aan de SBRB. Hieronder vindt u een overzicht van alle voorzieningen die u als bewoner van Rhenendael ter beschikking staan (zie ook 'Faciliteiten').

 

Zorgconsulent 

Op Rhenendael is gedurende

een aantal uren per week

een zorgconsulent aanwezig.

Deze kan onder andere behulpzaam zijn bij het aanvragen van een indicatiestelling en voorzieningen treffen bij ontslag uit het ziekenhuis.

De zorgconsulent is uw gids in het ingewikkelde en voortdurend veranderende veld van zorgvoorzieningen in Nederland. 

Faciliteiten

Op Rhenendael treft u verder aan: 

  • het verwarmde zwembad dat in belangrijke mate kan bijdragen aan het verbeteren en in stand houden van uw gezondheid en conditie;
  • het fitnesscentrum, waar u uw conditie op een hoger niveau kunt brengen;
  • incidentele activiteiten op het gebied van zorg, zoals valpreventie, geheugentraining en EHBO cursussen;
  • bezoeken van een een fysiotherapeut die twee maal per week aanwezig is (de afspraak hiervoor maakt u zelf met de fysiotherapeut, de kosten zijn voor eigen rekening);
  • bloed prikken ten behoeve van laboratoriumonderzoek voor de trombosedienst, specialist of huisarts; 
  • een EHBO-ruimte waar onder andere een defibrillator hangt. 

Personenalarmering

Bewoners van Rhenendael kunnen zelf bij een zorginstelling een abonnement afsluiten voor een 24-uurs alarmering. In geval van nood kan de bewoner dan via de alarmtelefoon mantelzorgers of een centrale meldkamer op de hoogte stellen, die vervolgens de vereiste actie onderneemt. De abonnementskosten hiervoor zijn voor eigen rekening.